Recursos per a adolescents, joves i les seves famílies durant el confinament

Última revisió 25-06-2020 20:25
17/04/2020

La Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han posat a l’abast d’adolescents, joves i les seves famílies diferents suports i recursos per tal d’afrontar de la millor manera possible la situació de confinament i totes les conseqüències que suposa. Tots els recursos es presenten de forma telemàtica i a cada apartat es detallen els correus i telèfons, així com enllaços a webs per tenir-ne més informació.


Suport de la Diputació de Barcelona en l’àmbit de les addiccions

Des del Centre SPOTT s'han habilitat canals de comunicació telemàtica (atenció telefònica, correu electrònic, videoconferències) per atendre adolescents-joves i per orientar i acompanyar les famílies en relació amb les conductes addictives.

La situació de confinament està generant un augment molt significatiu d'ús i de temps d'hiperconnexió a les pantalles, principalment per part dels infants i adolescents, fet que pot ser precursor d'un ús problemàtic d'aquestes. Per tal de per poder actuar preventivament, el Centre SPOTT posa eines a disposició de les famílies per ajudar-les a gestionar de forma adaptativa les situacions d'estrès familiar i d'ús inadequat de les pantalles, així com per proporcionar-los una intervenció més especialitzada, si la situació ho requereix.

Qualsevol persona que necessiti suport en l'àmbit de les addiccions pot posar-se en contacte amb el Centre SPOTT mitjançant la bústia de correu spott@diba.cat o a través del telèfon 93 402 28 80, de 10 del matí a 2 del migdia.

El Centre SPOTT publica periòdicament recomanacions adreçades a les famílies, que podeu consultar al web www.diba.cat/spott.


Assessoria d’habitatge de la Direcció General de Joventut per a joves

La Direcció General de Joventut (DGJ) reforça l’assessoria d’habitatge per a joves, en línia i gratuïta, per orientar les persones joves que tinguin dificultats o no puguin fer front a les despeses de l’habitatge -ja sigui en règim de lloguer com de compra- derivades de la pèrdua d’ingressos provocada per la crisi de la COVID-19.

En la mateixa línia, per tal de resoldre els dubtes més habituals sobre les dificultats per pagar l’habitatge derivades de l’actual situació, des de la DGJ s’ha elaborat la Guia Joves i Habitatge: mesures urgents durant la COVID-19.


Consultori psicològic i guia de la Direcció General de Joventut per abordar dubtes i preocupacions sobre el confinament

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha posat a l’abast dels i les joves dos recursos: un consultori psicològic en línia a través del web Confinats.cat i una guia per gestionar amb equilibri emocional, ànim de superació i esperit cooperatiu el confinament, “Com trobar-hi sentit”. L’objectiu dels dos recursos és ajudar els i les joves a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament, que, més enllà del cop en els aspectes socioeconòmics, també impacten en la seva salut mental.


Assessoria en línia de l’Oficina Jove de Treball per a consultes laborals

L’Oficina Jove de Treball (OJT) continua prestant atenció a les consultes laborals de manera telemàtica a través de l’assessoria en línia i del correu electrònic jovetreball.tsf@gencat.cat. Així mateix, l’oficina també va difonent infografies pràctiques a través de les xarxes de Joventut, on recomana quines passes seguir davant d’un ERTO o com aprofitar el confinament per preparar un bon currículum. L’Oficina també ofereix assessorament en línia a les persones joves emprenedores. Poden enviar la seva consulta a jovetreball.tsf@gencat.cat.