Exposició "Identitats polièdriques"

Última revisió 01-06-2021 08:54
31/05/2021

Amb motiu del 21 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Cultural, l’alumnat del CFA Enric Camón i el Grup Multicultural del Centre Moral van inaugurar l’exposició "Identitats polièdriques" el dijous 22 de maig a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie.

Aquesta proposta va néixer del Grup Multicultural del Centre Moral i s’ha gestat amb la participació de l’alumnat del CFA, que actualment compta amb persones de cinc nacionalitats diferents (Veneçuela, Hondures, el Marroc, Gàmbia i Ucraïna), i que són les que s’han mostrat a l’exposició. L’objectiu de l’exposició ha estat donar a conèixer matisos i aspectes culinaris, culturals i d’altra índole sobre els orígens d’algunes de les diverses nacionalitats que conviuen amb nosaltres diàriament.

L’alumnat hi ha participat entusiasmat, preparant receptes dels plats més típics, explicant les curiositats de les ciutats més emblemàtiques dels seus països i compartint llegendes, contes i vivències pròpies, entre altres aspectes culturals, religiosos i lingüístics. També ha participat, conjuntament amb algunes de les persones impulsores i col·laboradores del projecte, en la creació d’un vídeo on expressen què és allò que més els agrada del seu país d’origen i com se senten a Arenys de Munt.

Conèixer l’altre és el primer pas per entendre’l, i aquesta exposició ha pretès ser-ne un petit impuls, amb la visita de gairebé 150 arenyencs.