A Arenys de Munt fa setmanes que no es detecta cap nou cas de COVID-19, però no es pot abaixar la guàrdia

Última revisió 24-07-2020 14:32
22/07/2020

Arenys de Munt ha tingut 64 casos confirmats de COVID-19 durant la pandèmia, una xifra que s’ha estancat fa setmanes. Al nostre municipi no hi ha cap brot, cap rebrot i ni tan sols cap cas confirmat de COVID-19 de Sant Joan cap aquí, quan sí que hi ha diversos brots i rebrots arreu del país. Aquestes xifres, però, no poden comportar, en cap cas, un relaxament de la ciutadania.

Arenys de Munt pertany a la regió sanitària Metropolitana Nord, i ja hi ha poblacions d’aquesta zona que tenim ben a prop i que pateixen restriccions per un elevat risc de rebrot. Pensem en Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet o Badalona.

És per això que l’Ajuntament d’Arenys de Munt demana prudència als vilatans i que compleixin escrupolosament les recomanacions sanitàries per evitar contagis, que són el rentat freqüent de mans, l’ús de mascareta i el distanciament físic. El transmissor del virus som les persones i actualment els contagis s’originen en l’àmbit de grans trobades familiars i socials, tant en privat com en públic, i es converteixen en l’arrencada de cadenes de contagi.

Des de la Generalitat s'alerta que les zones amb un alt risc de rebrot tenen ara una última oportunitat abans de prendre mesures més dràstiques si la propagació de contagis continua augmentant. No és el cas concret del nostre poble, però igualment des del consistori us demanem que siguem curosos amb les trobades socials i que seguim aplicant les mesures que ens protegeixen a nosaltres mateixos i la resta de la comunitat. Ateses les circumstàncies i veient com evoluciona l’epidèmia a Catalunya i a la nostra àrea sanitària, des de l’Ajuntament no es descarta prendre noves mesures quant als actes previstos a la via pública.

Recordem que ara per ara la Generalitat de Catalunya, davant l’augment de contagis, ha anunciat restriccions i noves mesures per evitar la propagació del coronavirus a la ciutat de Barcelona i dotze municipis més de l’àrea metropolitana de Barcelona (Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona). Les restriccions també afecten tots els municipis de la Noguera i el Segrià.

Coronavirus
Coronavirus