A partir d'avui és obligatori portar la mascareta a tot arreu, encara que hi hagi prou distància entre persones

Última revisió 14-07-2020 12:51
09/07/2020

Dur mascareta a Catalunya, i per tant també a Arenys de Munt, és obligatori també pel carrer, fins i tot quan es pugui mantenir la distància de seguretat. Les multes per incomplir aquesta mesura seran de 100 euros.

La mascareta l’ha de portar tothom a partir dels 6 anys a la via pública, també en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat. La norma general és que tothom marxi de casa amb la mascareta perquè tothom som transmissors potencials.

Aquesta mesura la van aprovar ahir el Govern de la Generalitat i el Procicat. A banda de l’obligatorietat de sortir de casa amb mascareta i portar-la a tot arreu, també es van decretar algunes excepcions, per exemple, a la platja. Caldrà portar la mascareta posada en sortir de casa i durant el trajecte fins a la sorra, però un cop a la tovallola, prenent el sol, o banyant-se al mar, no caldrà portar-la posada. També es pot treure la mascareta per fer alguna cosa incompatible amb dur-la, com pot ser menjar o beure. Així mateix també están exempts de dur mascareta els infants que assisteixen als casals d'estiu i les persones a qui els resulti contraindicat per motius de salut, i les que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta mesura, el govern català pretén frenar el ritme de contagis de coronavirus, que ha obligat a confinar perimetralment la comarca del Segrià, on ja hi ha 15 brots actius.

Mascareta
Mascareta