Des de la Regidoria, es treballa de forma continuada durant el curs:
Des de la Regidoria, es treballa de forma continuada durant el curs:
S’organitzen activitats per commemorar les diades del Dia Internacional de les Dones (8 de març) i el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones (25 de novembre), entre d’altres.
Es vol posar de manifest que la igualtat efectiva entre dones i homes encara no està assolida en tots els àmbits de la societat. L’objectiu de les activitats que es fan en les diades és sensibilitzar la població en general i fomentar una reflexió crítica on s’introdueixi la perspectiva de gènere.
L’Espai Dona és un punt de trobada per compartir experiències de vida i millorar el benestar de les persones que hi participen. Organitza tertúlies, xerrades i tallers amb diverses temàtiques.
Les regidories d'Acció Social i Igualtat de Gènere van elaborar el Protocol i el Circuit d'atenció en casos de violència de gènere. És una eina per donar una resposta unificada i coordinada a les diferents problemàtiques derivades de la violència de gènere i per aconseguir un municipi lliure de violència.
També des dels Serveis Socials, s'ofereix informació i/o es facilita la derivació cap a serveis especialitzats en l'atenció a les dones. Els serveis existents a la xarxa d'atenció a les dones són:
Des de fa tres cursos, es porta a terme el Programa de prevenció de relacions abusives a l’Institut Domènec Perramon. Es tracta de tallers adreçats a l’alumnat del centre, on es treballen temes com la construcció social de gènere i els estereotips, aprendre a detectar els diferents tipus d’abús en la parella i l’amor romàntic i la seva relació amb les violències masclistes.
L’any 2015 la Regidoria va participar en la creació de la Xarxa de Prevenció de Relacions Abusives, organitzada pel Consell Comarcal del Maresme, la Direcció General de Joventut i l’Institut Català de les Dones. Aquesta xarxa té com a objectiu la creació d’un model de treball compartit a l'àmbit de la comarca.
L’any 2016 es va crera la Taula tècnica de prevenció de relacions abusives d’Arenys de Munt. És un grup de treball on participen diversos agents que treballen al municipi. L’objectiu d’aquesta taula és treballar conjuntament per la creació de projectes i activitats que donin resposta a la realitat de la població adolescent i jove.
Des de la Regidoria es porten a terme altres projectes pensats perquè el veïnat del poble hi participi. Aquests projectes volen fomentar la sensibilització més enllà de la celebració de diades puntuals.
L’objectiu és treballar per la igualtat d’oportunitats, prenent consciència de com ens limiten els estereotips de gènere, i fer visibles les aportacions de les dones com a agents de transformació social.
Un exemple d’aquest tipus d’accions és la creació del Llibre de les dones d’Arenys de Munt, que es va iniciar durant el mes de maig de 2016.