Cap de setmana de bolets

Última revisió 24-11-2021 12:03
24/11/2021

Aquest cap de setmana es va poder gaudir d’una sortida per conèixer els bolets, complementada amb una exposició al centre d’informació «La Central».

El dissabte 20 de novembre, amb la plaça de l’Església com a punt de trobada, una trentena de persones es van dirigir cap a la font de Milans per descobrir i conèixer el món dels bolets, acompanyades pel micòleg Evarist March. Durant la passejada, els participants van poder observar la diversitat d’espècies i resoldre dubtes o inquietuds sobre els fongs, com collir-los o com cuinar-los.

I el diumenge 21, aprofitant que s’han instal·lat llums LED a l’interior de la Central, apostant per l’estalvi energètic, es va fer l’exposició dels bolets trobats a la sortida. Amb aquesta exposició, els visitants podien aprendre a través de cartells o de les explicacions del micòleg el nom i classificació dels bolets, el seu valor culinari o el grau de toxicitat.

També, i amb motiu del 26è Viu el Parc, es va realitzar un taller d’estampació amb elements naturals com fulles d’api, trossos de pebrot o fruits del plataner. I un taller de bolets de fang, on s’aprenien per mitjà de l’experimentació diferents espècies o les parts d’un bolet.

Les activitats han estat organitzades per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, l’Escola de Natura del Corredor, FUSIC i Durbec (grup d’estudi i difusió de les aus).