28 de juny, Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual

Última revisió 25-06-2020 20:28
22/06/2020

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual, en record dels anomenats fets de Stonewall –Estats Units– que van tenir lloc el 28 de juny de 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la qual havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTI.

Aquest diumenge, 28 de juny, a partir de les 12 del migdia a la plaça de l’Església es presentarà la nova entitat del municipi Amunt LGBTI, es llegirà un manifest i es farà una acte de visibilització del col·lectiu LGBTI amb la pintada d’un banc amb els colors de la bandera de la diversitat. També és farà una activitat amb el lema “deixa la teva empremta” i acompanyarà l’acte la consellera delegada d’Equitat i Acció Social del Consell Comarcal del Maresme, la Sra. Meritxell Romero Pinet.

A la comarca del Maresme tenim a disposició el Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI), que dona resposta d’una banda a les necessitats d’informació, denúncia de discriminacions, acompanyament i suport a les persones no heteronormatives i a les seves famílies si escau, i, de l’altra, du a terme una feina de sensibilització sobre la diversitat sexual i de gènere i d’inclusió de la mirada LGBTI. Podeu trobar-ne més informació en aquesta pàgina.