Concurs de sardanes nocturn

Última revisió 10-06-2021 12:23
08/06/2021

El passat dissabte 5 de juny a les 10 de la nit va tenir lloc a la pista poliesportiva de l’Escola Sant Martí el VII Concurs Territorial de Colles Sardanistes de Barcelona i colles lliures, puntuable per al Campionat de Catalunya. La Cobla Vila d’Olesa hi va posar la música.

Les colles que hi van participar van ser els Trapelles a la categoria d’infantils, els Cabirols a la categoria de juvenils i Mirant al Cel a l’apartat de grans. A la categoria de veterans hi van participar les colles Aires Gironins, Ressò i Dansaires de Maig. La colla guanyadora va ser Aires Gironins.

El Sr. Víctor Sallés, delegat de Colles Sardanistes de Barcelona, va dir unes paraules en record del Sr. Joaquim Tristany, conegut com el compositor renovador de la sardana revessa, que va ser president de la Federació Unió de Colles Sardanistes i que ens va deixar la matinada del dia que es va celebrar el concurs a Arenys de Munt. Es va fer un minut de silenci, en el qual la cobla va interpretar uns compassos molt coneguts d’una revessa composta pel Sr. Tristany. La seva filla, Sra. Montserrat Tristany, va fer acte de presència al concurs i va agrair les mostres d’afecte rebudes.

Aquest concurs ha estat organitzat per Colles Sardanistes de Barcelona, l’Agrupació Sardanista del Centre Moral i l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Enguany la pandèmia ha obligat a canviar la ubicació del concurs, atenent a les mesures relatives a l’accés del públic que s’han de complir en els actes culturals.