Ràdio Arenys de Munt entrevista el metge arenyenc Oriol Mitjà

Última revisió 25-06-2020 20:25
17/03/2020

Aquest matí Ràdio Arenys de Munt ha entrevistat el metge arenyenc Oriol Mitjà sobre el coronavirus. Mitjà ha explicat que han iniciat un estudi amb el qual pretenen reduir les transmissions del virus i que el contagi depèn de tres factors: el contacte amb altres persones, l’eficàcia del virus a l’hora de transmetre’s i la duració de la infecció. Mitjà afirma que creuen que amb la medicina hidroxicloroquina es reduiran els casos de contagi.

Des d’ahir es fan assajos clínics de possibles solucions al coronavirus. En el cas de Catalunya, hi participen 195 malalts lleus i uns tres mil contactes d’aquests pacients. L’objectiu és frenar la progressió de la infecció reduint el temps que un malalt contagia altres persones. S’esperen resultats en menys de tres setmanes.

El metge ha remarcat la importància de quedar-se a casa i afegeix que creuen saber la manera de tornar a establir la normalitat. També ha comentat que aquesta crisi ha estat mal gestionada per part del govern central.

Per últim, ha transmès un missatge de calma, assegurant que el virus no és molt greu però sí molt contagiós, i està convençut que, si es fan bé les coses, la crisi se superarà aviat.

Podeu escoltar l’entrevista.

Documents adjunts